جوان‌سازی پوست با هایفوتراپی

پوست نقش مهمی در زیبایی صورت دارد و بروز برخی اختلالات در آن اثرات جبران‌ ناپذیری در روحیه افراد دارد. دلایل مختلفی از جمله افزایش سن یا بیماری ‌ها، پوست را دچار عیوب مختلفی از جمله افتادگی و چین ‌و ‌چروک می‌ کند. مشاهده یک چروک تازه در کنار چشم یا هر نقطه دیگری از صورت، بسیار مایوس ‌کننده خواهد بود. بنابراین افراد مخصوصا خانم ‌ها همواره به ‌دنبال جدیدترین راه ‌ها و روش‌ ها جهت جوانسازی پوست و جلوگیری از پیری آن هستند.  

برخی افراد تمایلی به بهره‌ گیری از فناوری ‌های نوین زیبایی ندارند و معتقد هستند که این روش‌ ها با عوارض جانبی زیادی همراه است. اما در حقیقت علم به افزایش کیفیت در تمامی جوانب زندگی بشر از جمله روش ‌های زیباسازی چهره مخصوصا پوست کمک‌ های بسیاری کرده ‌است. اما اگر فناوری‌ ها به خوبی و برای موارد مناسبی استفاده شوند؛ بسیار مفید و کاربردی خواهند بود. 

در طول نوشته پیش رو قصد داریم در مورد مزایا، معایب و روش عملکرد جوانسازی پوست به روش هایفوتراپی بپردازیم که این روزها بسیار رواج پیدا کرده است. این روش، جایگزین مناسبی برای متدهایی همچون لیفت صورت با جراحی یا دیگر روش‌های خطرناک و آسیب زننده است. 

جوان‌سازی پوست با هایفوتراپی

جوانسازی معجزه‌ آسای هایفوتراپی در صورت

High-Intensity Focused Ultrasound (HIFU) یا هایفوتراپی نوعی عمل جوان‌سازی پوست محسوب می ‌شود. تحقیقاتی پیرامون نحوه اثربخشی هایفو در درمان چین و چروک ها در قاره آسیا انجام شد. 20 متقاضی کره‌ای که بین 37 تا 75 سال سن داشتند؛ توسط دو پزشک تحت درمان هایفو قرار گرفتند. سپس عکس های مختلفی از بیمار در مراحل مختلف گرفته شد و در نهایت مورد مقایسه قرار گرفت. 

  • پیش از شروع درمان
  • در مدت زمان سه تا شش ماه پس از درمان 

نتایج تحقیقات که به شکل معجزه آسایی فوق العاده بود؛ در ادامه آورده شده است. 

نتیجه تحقیق

طبق ارزیابی پزشکان و سنجش میزان رضایت مندی بیماران، اثربخشی بالینی هایفو در نقاط مختلف صورت تقریبا مشابه بود. گفتنی است که این آزمایش در هفت نقطه متفاوت از پوست افراد مورد آزمایش قرار گرفت. اما بهبودی در مناطقی مانند فک و گونه مشهودتر به‌ نظر می ‌رسید. عوارض درمانی به چند مورد تورم و کبودی محدود بودند که کاملا خفیف و زودگذر گزارش شدند. طی این آزمایش به اثبات رسید که HIFU یک روش کاملا ایمن و موثر در بهبود چین و چروک و سستی پوست، به ویژه در نواحی فک و گونه است. 

مقایسه هایفوتراپی با دیگر روش‌های درمانی 

همانگونه که احتمالا در تبلیغات کلینیک‌ های زیبایی دیده‌ اید؛ در سال‌ های اخیر درمان ‌های مختلفی جهت از بین بردن مشکلات پوستی رواج یافته‌ اند. روش‌هایی مانند میکرودرم، لیزر، لایه برداری و غیره به حوزه درمانی راه یافته اند. تمامی روش ‌ها مشکلاتی را برای بیماران ایجاد کرده ‌است و باعث شکل‌گیری تحقیقاتی مبنی بر یافتن راه ‌حل‌ های کاربردی و مناسب‌تر شده است.  

روش هایفو در سال 2009 توسط سازمان غذا و داروی آمریکا مورد تایید قرار گرفت. این روش در حال‌حاضر، جهت جوان‌سازی و سفت‌ کردن پوست صورت و گردن مورد استفاده ‌قرار می ‌گیرد. روش‌کار HIFU، القای آسیب سلولی و کاهش حجم ناحیه مورد نظر از طریق تجمع پرتوهای الوتراسوند با فرکانس بالا در محل بافت است که به لایه اپیدرم پوست هیچ آسیبی وارد نمی‌ کند. 

مزایا 

  • در دیگر روش ‌های درمانی از حرارت بسیار بالا جهت تحریک پوست در ساخت کلاژن و بهبود بافت پوست، استفاده می ‌شود. حرارت بالا اغلب باعث سوختن لایه بیرونی پوست می ‌شود که ظاهر بدی به آن می‌ دهد و سبب نارضایتی بیمار می‌شود. لیفت پوست به روش جراحی هم علی‌رغم اثربخشی نسبتا خوب، دوره نقاهت و عوارض جانبی آسیب‌ زننده ‌ای دارد. در روش هایفو با توجه ‌به نتایج به‌ دست ‌آمده، به لایه بیرونی پوست هیچ گونه آسیب جدی وارد نمی ‌شود. در واقع تجمع پرتوهای التراسوند در لایه ‌های پایینی پوست موجب جوان‌سازی آن خواهد شد. 
  • هایفوتراپی روی انواع تیپ‌های پوست از جمله: پوست تیره، حساس و غیره قابل انجام است.
  • حتی با انجام یک جلسه هایفو، نتایج بهبودی پوست قابل مشاهده است و طبق آزمایشات انجام شده، اثرات مثبت آن در طول زمان بیشتر نیز می‌شود. 

معایب

  • این روش برای سنین بالا که پوست دچار چین و چروک‌ های بسیار عمیق و افتادگی مشهودی است؛ به ‌تنهایی کافی نیست. برای این موارد بهتر است از روش‌های تزریق چربی استفاده ‌شود. 
  • حتی بهترین اثرات انجام هایفوتراپی بعد از گذشت دو سال از بین خواهد رفت. 

جوان‌سازی پوست با هایفوتراپی

اثر بخشی جوانسازی پوست با هایفوتراپی در کدام مناطق بدن بیشتر است؟

طی نتایج به دست ‌آمده از بیمارانی که تحت آزمایش فوق قرار گرفتند؛ طی 3 تا 6 ماه پس از انجام درمان به روش هایفو، میزان اثربخشی در گونه و فک بیشتر از دیگر مناطق بوده است. اما پس از 6 ماه در قسمت گونه اثربخشی بهتری نسبت به خط فک گزارش شده است. طی بررسی‌های انجام شده، ممکن است حتی پس از گذشت 12 ماه،  همچنان اثرات جزئی در بعضی مناطق پوست وجود داشته است. 

عوارض جانی جوانسازی پوست با هایفوتراپی 

براساس نتایج آزمایش، تنها در شش مورد از افرادی که این درمان را انجام دادند؛ عوارضی نظیر تورم و کبودی ایجاد شد. عوارض جانبی ایجادشده نیز پس از گذشت دو هفته به‌طورکامل از بین رفتند. حتی در بررسی‌هایی که بعد از 6 ماه از درمان انجام شده است؛ هیچ گونه عوارض جدی مانند فلج عصبی، تورم شدید، تاول، آتروفی ‌چربی و غیره مشاهده نشده ‌است. همچنین، اکثر افراد بیان کرده اند که این روش را به دیگران جهت جوانسازی پوست توصیه خواهند کرد.

آیا امواج هایفوتراپی خطرناک است؟

سال ها است که امواج اولتراسوند در موارد مختلفی مورد استفاده قرار می‌گیرند.در طول سالیان گذشته، هیچ خطری درباره استفاده از روش هایفو ثبت نشده است. بنابراین روش هایفو بی خطر و کاملا امن است. با این ‌وجود، پیشنهاد می‌ شود گروه ‌های زیر از این روش استفاده نکنند! 

  • افراد دارای قند خون و دیابت 
  • بیماران صرعی 
  • زنان باردار 
  • در صورت وجود زخم یا تبخال در ناحیه مورد نظر 
  • وجود پروتز فلزی 

اثرات هایفوتراپی در شادابی پوست 

یکی از نکات جالبی که در طول تحقیق جالب توجه بوده است؛ مقایسه ای میان آمار رضایت بیماران و پزشکان در  ارزیابی نهایی نتیجه کار است. تقریبا میزان رضایت بیماران از نتایج بسیار بیشتر از پزشکان بوده است که نشان از کیفیت بالای این روش دارد. این مسئله به این علت است که هایفو نه تنها منجر به لیفت صورت و بهبود چین و چروک ‌ها می ‌شود؛ بلکه، در بهبود رنگ پوست، کانتور صورت و برخی فاکتورها همچون سفتی پوست نیز تاثیرگذار است. 

جوان‌سازی پوست با هایفوتراپینتیجه‌گیری 

در مقاله حاضر تلاش کردیم که با بهره گیری از نتایج یک تحقیق به دست آمده از اجرایی شدن عمل هایفوتراپی روی 20 بیمار مختلف که دارای سنین کمتر از 30 سال بوده اند؛ اطلاعات مفیدی را ارائه دهیم. طی گزارشات واصله از تحقیقات ثابت شده است که هایفوتراپی یک روش کاملا امن و غیرتهاجمی است که جهت درمان افتادگی مناطق مختلفی از پوست صورت و گردن استفاده می شود. 

همچنین در از بین بردن چین چروک اطراف چشم، فک و حتی بالا کشیدن ابرو نیز موثر بوده است. طی تحقیقات مشخص شد که هایفوتراپی حتی روی بهبود رنگ و کیفیت پوست نیز تاثیر خواهد گذاشت.

 

source:www.ncbi.nlm.nih.gov

 

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *